SharpCell Oy on kotimainen perheyritys, joka valmistaa kuivapaperimateriaaleja ja kehittää uusia innovaatiota teollisuudenalallaan. AnniTechin asiantuntijan tehtävä on varmistaa SharpCellillä, että kaikki toimii täydellisesti myös kustannusseurantajärjestelmän ja talousjohtamisen osalta.

Luottokonsultti toimii asiakasyrityksessä kuin täysivaltainen työntekijä

Kun SharpCellilla tarvittiin apua kustannusseurantajärjestelmän kehittämiseen, sopivan asiantuntijan valinta ei ollut hankalaa. SharpCellin kehitysjohtaja Jouni Lehtonen tunsi AnniTechin Jarin jo aiemmista työkuvioista.
– Jarilla on taustaa kahdesta eri firmasta meidän toimialaltamme, joten hänellä on erinomainen ymmärrys liiketoiminnastamme sekä järjestelmistä, joita meillä on käytössä, Lehtonen kertoo.

Asiakkuus on jatkunut nyt reilut pari vuotta. AnniTechin Jari toimii osana SharpCellin operatiivista johtoa yhtenä päivänä viikossa, ja ajoittain myös Matilta saadaan konsultaatiota järjestelmäkehitykseen.
– Molemmilla on hyvä tuntemus toimialastamme, mikä näkyy erittäin hyvin. Yhteistyön alussa saimmekin kaverin saman tien ‘tulille’ ja tekemään töitä täysiverisesti. Ei todellakaan tarvinnut lähteä perusteista, että tässä on kynä ja tässä kumi, Lehtonen sanoo.

SharpCell sai AnniTechilta vahvan asiantuntemuksen lisäksi aidosti välittävän tiimikaverin.
– Luottamus toimii täydellisesti. Jari on helkkarin hyvä, helposti lähestyttävä tyyppi. Hän on solahtanut tähän porukkaan kuin kala veteen ja toimii organisaatiossamme kuin yksi meistä, Lehtonen kuvaa.

Uudesta järjestelmästä välittömästi ohjaukseen kelpaavaa dataa

Kustannusseurantajärjestelmän suurin hyöty on Lehtosen mukaan aito ymmärrys siitä, mikä SharpCellin kulurakenne todella on:
– AnniTechin ansiosta saamme järjestelmästä välittömästi ohjaukseen kelpaavaa dataa. Jari ymmärtää toimialamme rakenteet, ja saimme rakennettua järjestelmän ihan pohjalta uudelleen, kustannuspuolen komponenteista ja projektidimensioista liikkeelle lähtien.

Oikean tiedon pohjalta järjestelmä oli huomattavasti helpompi rakentaa.
– Nyt järjestelmä toimii päivittäisessä työssä kerrasta oikein. Emme olisi selvinneet omin paukuin, ehkä 2–3 vuodessa olisimme yrityksen ja erehdyksen kautta päässeet lähelle tätä. Toisin sanoen ei olisi selvitty ilman AnniTechin apua, Lehtonen summaa.

Nopeaa reagointia kehitystarpeisiin

SharpCell hyödyntää AnniTechin asiantuntemusta paitsi kustannusseurantajärjestelmään myös talouteen laajemminkin.
– Hyödynnämme kustannusseurantajärjestelmään Jarin tietotaitoa, ja käytännössä hän toimii meillä myös osa-aikaisena talouspäällikkönä. Hän auttaa meitä datan analysoinnissa, ja katsomme asioita yhdessä ihan tilinpäätöksistä lähtien, Lehtonen kertoo.

Kun kehitystarpeita ilmenee, pyörät saadaan pyörimään varmasti ja nopeasti.
– Melkeinpä parempaa ei voisi toivoa. Jari on meillä kuin pultattu operaatioiden kylkeen. Hän on mukana viikkopalavereissa ja toimii ikään kuin täysivaltaisena, omana työntekijänään, Lehtonen sanoo.

Keskustelua ei siis käydä vain kontaktihenkilön ja AnniTechin välillä, vaan Jari valjastaa ongelmien ratkaisuun tiimin SharpCellin sisällä.
– Nopeuttaa, etten minä ole tiedonvälityksessä ‘tulppana’, vaan Jari on itsenäisesti yhteydessä tarvittaviin kerroksiin ja toimijoihin. Me kaikki tykkäämme siitä ja olemme todella tyytyväisiä tavasta, jolla asiat ovat menneet eteenpäin, Lehtonen sanoo.