Suomivalimo on keskisuurten rautavalujen toimittaja, jonka palvelu kattaa suunnitteluyhteistyön, valumuotoilun sekä koneistuksen ja toimitusketjun hallinnan. Suomivalimon ERP-projekti AnniTechin kanssa sujui jouhevasti, joten yhteistyötä oli luontevaa laajentaa jatkuvaksi IT-päällikköpalveluksi. 

Projektityöstä kokonaisvaltaiseen IT-päällikköpalveluun

Suomivalimon ja AnniTechin yhteistyö on jatkunut jo vuosien ajan. Onnistuneesta ERP-projektista oli helppo jatkaa laajempaan IT-päällikköpalveluun. 

– AnniTech on luotettava kumppani, ja olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen, Suomivalimon toimitusjohtaja Ilkka Joenaho sanoo.

Joenaho arvostaa erityisesti sitä, ettei AnniTechilla hätkähdetä pikaistakaan palvelutarvetta:

– Näen ehdottomasti etuna, että AnniTechilta löytyy tietynlaista joustavuutta. Heillä on yrittäjälähtöinen asenne, ei olla ihan niin kuin virkamiehiä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että ihmiset saa kiinni – tiukan paikan tullen vaikka virka-ajan ulkopuolellakin. 

ERP-projektista se alkoi – “Osaamista ei tarvinnut erikseen hankkia talon sisälle”

Suomivalimon ja AnniTechin yhteistyö alkoi vuonna 2017, ERP-projektin ensi askelista.

–  AnniTech oli selkeä valinta projektin kumppaniksi, sillä Matti oli tuttu jo aikaisemmasta työelämästä. Sai olla varma, että hän tuntee meidän ympäristömme ja toimintamme jo aika hyvin, ja me tunsimme hänet. Osaamista ei tarvinnut erikseen hankkia talon sisälle, Joenaho kertoo.

AnniTechilla on pitkä kokemus eri järjestelmistä ja yhteistyöstä niiden toimittajien kanssa.

– Yrityksissä järjestelmäprojektit tehdään usein oman arjen ja työn päälle. Ulkoistamalla projektipäällikön työt asiakas saa keskittyä paremmin oman alansa hommiin. Sillä välin me pidämme projektissa asiakkaamme puolia, AnniTechin toimitusjohtaja Matti Tuominen sanoo.

Järjestelmähanke kunnialla maaliin 

ERP-projektissa edettiin laajalla yhteistyöllä, ja mukana oli AnniTechin lisäksi esimerkiksi järjestelmätoimittaja.

– Onnistuimme mielestäni yhdessä vähintään kohtalaisesti ellei hyvinkin! Nämä ovat aika vaativia projekteja, joissa on hyvät todennäköisyydet mennä pieleen. Pysyimme aikataulussa, ja määritys onnistui myöhemminkin katsottuna hyvin. Voi olla aika tyytyväinen, Joenaho pohtii.

AnniTechin ymmärrys Suomivalimon toimialasta näkyi esimerkiksi projektin määrittelyissä. 

– Meille oli ehdottomasti hyötyä siitä, että AnniTechilla on kokemusta toimialastamme. Määrittely onnistui järkevästi, vaatimuksiamme ymmärrettiin ja näkemystä löytyi tehdä järjestelmä yhdessä oikein. Tämä mahdollisti sitten myöhemmin kaikenlaisia lisäarvoa tuottavia juttuja, Joenaho summaa.